Overnachten

Om een geschikt hotel of appartement te vinden wordt vaak een van deze vergelijkingssites gebruikt:

www.booking.com

Een van de grootste hotel/appartementen sites voor de hele wereld.
Dit is toch wel de belangrijkste, beste en meest gunstige website om te gebruiken.
Hieronder staan ook een aantal alternatieven.

www.hotels.com

Een prima site.
Wat lastiger als je accommodatie voor meer dan 3 personen zoekt.

www.trivago.nl

Vergelijkt meerdere vergelijkingssites met elkaar.
Minder geschikt voor meer dan 2 personen.

TIP: grofweg een op de 4 accommodaties vraagt een lagere prijs als je direct belt. Even het telefoonnummer googelen dan blijkt dat vooral de kleine, onafhankelijke een lagere prijs vragen. Vaak mogen ze van hotelvergelijkingswebsites op hun eigen website geen lagere prijs publiceren. hotelvergelijkingswebsites rekenen in de regel 25% commissie.

Voor appartementen bezoek de website:

www.airbnb.nl

Een kamer/appartement bij particulieren!
Het komt steeds vaker voor dat “particulieren” een appartement kopen om met Airbnb verhuren (oorspronkelijk van Airbed & Breakfast)

Natuurlijk kan het zijn dat je dit sowieso een leuk idee vindt of dat je dit concept vanwege kostenoverwegingen interessant vindt.

Airbnb rekent een klein bedrag aan service kosten.

De website toont duizenden appartementen, huizen en kamers van particulieren. Via de app kun je direct zien of de verhuurder heeft gereageerd. Door het waarderingssysteem is de kwaliteit goed in te schatten.

Voor meer informatie over hoe met Airbnb om te gaan: tips m.b.t. Airbnb

Ook de moeite waard om te bekijken:

www.homeaway.nl

Fantastische website voor appartementen.
Wel een beetje gebruikersonvriendelijk.
Maar met een beetje geduld wordt dat weer goed gemaakt.
Handig als je meerdere appartementen wil mailen.
Kijk wel bij de prijzen, onderaan die pagina naar toeslagen zoals eindschoonmaak en minimum aantal nachten.

Tip: Meestal erg mooie appartementen.
Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Als je deze vergelijkt met bijv. booking.com dan zijn de appartementen meestal wat mooier ingericht en ruimer.

Tip: als je een periode van een paar dagen invult krijg je niet alle mogelijkheden.
Vul daarom eens een week in. Kijk daarna wat de minimum periode is en/of mail daarna of het toch niet korter kan.

Begin op tijd met zoeken/communiceren want de eigenaar/tussenpersoon reageert niet altijd snel.

Www.bookahouseboat.com
Hier kun ne zo’n 200 woonboten/woonschepen boeken.
Van een klassieke binnenvaartschip tot een varende poton met jacuzzi in Parijs.

Specifiek voor Italië:

www.agriturismo.it/nl/

Voor 60-100 euro fantastisch mooie accommodaties

Nadelen:

  1. Kan wat verder vd bewoonde wereld liggen
  2. Kan in het laagseizoen rustig zijn
  3. Een auto kan noodzakelijk zijn
  4. In het hoogseizoen redelijk prijzig maar zijn over het algemeen schitterende locaties.

Voordelen:

  1. Zeer mooi gelegen accommodaties
  2. Vaak zeer mooie gebouwen
  3. Redelijk makkelijke website

Uitstekende prijskwalitiet verhouding

http://www.30pluskids.nl/bijzondere_reisaanbieders/
Wat meer bijzondere overnachtingen meer ouders met jonge kinderen, maar zeker de moeite waard om ideeën op te doen. Denk dan dan bijzondere tentvakanties, overnachten in hut, kasteel of villa.

http://www.nice2stay.com/nl
Steeds populairder worden site.
Op de homepage melden zij: “Bekijk onze bijzondere collectie accommodaties op ‘weg van de massa’ locaties in Italië en Spanje: alle appartementen, b&b’s/ boutique hotels, vakantiehuizen en luxe villa’s zijn uniek, hetzij door het mooie interieur, de locatie en/ of de gastvrije service. Wij bezoeken iedere accommodatie, zijn gepassioneerd over ons kwalitatieve aanbod en de regio’s en helpen u graag!”

Minder populaire sites zijn www.apartmentsapart.com en
www.windu.com. www.9flats.com”>www.9flats.com. Windu vind ik zelf niet zo geweldig. Verschillende keren met Windu wat geprobeerd te zoeken, maar sites zoals hierboven besproken zijn veel beter.

Je kan ook blind boeken, bijvoorbeeld via www.hotwire.com

Daar vind je luxe hotels in alle steden die niet met forse korting op internet willen staan. Na betaling, hoor je waar je slaapt.

Via www.vakantieveilingen.nl bied je zelf een prijs. Je moet er alleen voor zorgen dat niemand over je bod heengaat. Tip: zet eerst zo laag mogelijk in en plaats enkele seconden voor de deadline een laatste bod.

Onderschat de hostels niet, die worden steeds beter en hebben vaak een meer “reizigerspubliek”. Probeer eens de Generator-keten (Berlijn, Kopenhagen, Londen, Hamburg, Venetië en Dublin, vanaf 15 euro) www.generatorhostels.com

Je kan ook gratis slapen door op andermans huis te passen via websites als www.housecarers.com en www.mindmyhouse.com

Intervac-homeexchange

Moeder van alle huizenruilsites. Niet langer de grootste, maar relatief sterk vertegenwoordigd in Nederland. Wie lid wordt voor 75 euro per jaar, kan al zijn vakanties doorbrengen in andermans huis, waar ook ter wereld. Wel je eigen huis opruimen, want de bewoner komt in jouw bed slapen. Roel Eissen coördineert Nederland en selecteerde vijf leden die wel in eigen land willen ruilen tijdens de kerstvakantie: – Een karakteristiek woonhuis in Den Haag, dichtbij Scheveningen. – Een huis in het noordoosten van Rotterdam, nabij het plassengebied. – Een leuk appartement in Amsterdam, juist westelijk van centrum. – Mooi vrijstaand huis, ten oosten van Nijmegen, vlak bij de Rijn. – Een vakantiehuis op Ameland. Meer informatie: Tel. 026-334 3272.

www.trustedhousesitters.

Je kunt ook gratis op andermans huis passen. Zo heeft Trustedhousesitters een twee-onder-een-kap in de buurt van Wassenaar in de aanbieding. De bewoners gaan Kerst vieren bij familie in Engeland. Hun drie maanden oude poes, de hamster en de vissen moeten wel verzorgd worden. Vooral die eerste heeft volgens de eigenaren veel knuffels nodig. Met goede bus- en wifiverbinding. Genoemde bedragen zijn maximumprijzen voor het hoogseizoen. Afdingen op het laatste moment kan een betere prijs opleveren.

Kijk ook op www.homeexchange.com

Nooit gedacht, maar toch mogelijk, is het gratis op andermans bank crashen via www.couchsurfing.com erg handig voor reizigers met een budget en met interesse in de lokale bevolking en cultuur. Respect en flexibiliteit zijn key woorden voor deze manier van reizen. Wanneer je een profiel aanmaakt op couchsurfing benader dan actieve leden voor meer succes.

www.doozze.com
Je kan een uniek kijkje nemen in het lokale leven. Doozze streeft ernaar de gehele netto winst te investeren in behoud van natuur, cultureel erfgoed en de gemeenschap.
Gastvrije locals zijn inmiddels te vinden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

www.sleepingwithlocals.com
Om bij te dragen aan de lokale economie.

Goede website met groot aanbod van originele overnachtingen in, onder andere een molen, vliegtuig, trein, luchtbel, vuurtoren, kasteel, watervila, grachtenpand etc. www.supertrips.nl/nederland

Of kijk ook bij

hoteldewatertoren

De watertoren beschikt over twee luxe suites op de 8e en 6e etage en vier kamers op verdieping 1 t/m 4.

Kromme Zandweg 803319 LC Dordrecht

www.origineelovernachten.nl
En in een tram, Amerikaanse schoolbus aan het strand, treinrijtuig, boot, grootste ijshotel in Noord-Zweden, Yurt, strand, boomhuis, in een stapel Zaanse huisjes, etc.

https://www.monumentenbed.nl/nl/de-watertoren-schoonhoven

https://origineelovernachten.nl/accommodatie/nederland/utrecht/driebergen/slot-uit-de-13e-eeuw/123

Natuurhuisje.nl

Logement aan de Vegt

Nationalehuizenruil.nl

Voor het ruilen van je huis voor een paar weken met iemand anders.

https://www.haagsestrandhuisjes.nl/strandhuisjes/

Strandhuisjes De slaapstrandhuisjes staan op het strand, hebben alle vol uitzicht op zee en hebben een veranda. De strandhuisjes zien er ook van binnen uit als echte strandhuisjes: veel licht, ruim uitzicht, veel houtwerk en een gezellige, stijlvolle inrichting. Om volop te genieten van het buitenleven op het strand.

https://www.getawaydeluxe.com/

Ontsnap even aan de dagelijkse sleur in de cabins van Getaway de luxe.

www.stayokay.com/nl

Nog niet eens zo gek, om eens een van de 27 hostels te proberen. Een groot deel daarvan is gehuisvesd in bijzondere/historische panden, zoals kastelen.

Een kleine greep:

Rotterdam Kubuswoningen Rotterdam – In Kubuswoningen van architect Piet Blom.

Slot AssumburgHeemskerk – 13de-eeuws Slot Assumburg.

Landhuis De RidderhofstadBunnik – Twee gebouwen uit 1830, waaronder landhuis De Ridderhofstad.

Noors jachthuis De Kleine HaarGorssel – Noors jachthuis De Kleine Haar.

www.natuurmonumenten.nl

Kijk op de website van natuurmonumenten voor originele accomodaties.
Een greep uit wat mogelijkheden:

Vakantiewoning Atelier-Roland-Holst-BrabantAtelier Roland Holst. Op de Oude Buisse Heide, een natuurgebied en landgoed in Zundert (Noord-Brabant), ontwierp Margaret Staal-Kropholler, de eerste vrouwelijke architect van Nederland, in 1919 een atelier voor kunstenaar Richard Roland Holst. Het gebouwtje lijkt op een vlieger. Voor maximaal 5 personen, 675 euro per week in het hoogseizoen. (prijs is een indicatie).

Kasteel GrasbroekKasteel Grasbroek. Een Limburgs kasteel in natuurgebied Grasbroek, met traptoren en imposante wenteltrap. Het middelpunt van die trap wordt gevormd door een vierhonderd jaar oude boomstam. De geschiedenis van Kasteel Grasbroek is nauw verweven met het nabijgelegen kasteel van Born. Maar waar het eerste vrijwel intact is gebleven, is van het laatste slechts een ruïne over.. Voor 12 personen, 1.813 euro per week. (prijs is een indicatie).

AngorahoeveAngorahoeve. Het Brabantse zomerverblijf van het overleden kunstenaarspaar Richard en Henriette Roland Holst. Ze kwamen er tot rust en wandelden urenlang door de Oude Buisse Heide. Volgens Henriette Roland Holst ‘een plek zoo lieflijk, vredig en idyllisch bekoorlijk, dat elk mensch die daar komt, door haar stille, blije harmonie getroffen wordt’. Voor 8 personen, 850 euro. (prijs is een indicatie).

kastelen-en-landhuizen

Buitenleven Vakanties is een initiatief van dé drie natuurorganisaties van Nederland: De12Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.  Bij hen kun je enkele prachtige kastelen/landhuizen of een koetshuis huren, in de mooiste Nederlandse natuur.

Villa Oud GroevenbeekVilla Oud Groevenbeek. Wanneer u de oprijlaan oprijdt ervaart u de grandeur van dit prachtige landgoed. Villa Oud Groevenbeek op Landgoed Oud Groevenbeek (eigendom van Natuurmonumenten) in Ermelo is een in Jugendstil-stijl gebouwd Rijksmonument. Het is onlangs met veel respect voor de originele details gerestaureerd. Voor 4 nachten, 450 euro. (prijs is een indicatie).

www.homeaway.nl

EasterwierrumOud kerkje in Easterwierrum, Friesland. Mooie, moderne vakantiewoning met klokkentoren, preekstoel en orgel. Klinkt somber, maar de ruimte is juist licht en strak vormgegeven. Voor 10 personen, 1.150 euro per week. (prijs is een indicatie).

Patricius huis OostwoudPatricius huis in Oostwoud, Noord-Holland. Authentieke comfortabele vrijstaande woning uit 1861. Grote ruimtes met hoge plafonds met ornamenten en een sauna in het botenhuis. Tevens een heerlijke houtkachel en buitenhaard. Voor 10 personen, 1425 euro per week. (prijs is een indicatie).

Hoeve_Ceres

Hoeve Ceres in Oldambt, Groningen. Een koetshuis van een fraaie villa uit 1898 is verbouwd tot appartement voor 8 personen. Mooi licht interieur met uitzicht over oneindige velden. 800 euro per week. (prijs is een indicatie). Kan ook direct geboekt worden.
www.hoeveceres.nl/

Huize Tergast GasselternijveenHuize Tergast in Gasselternijveen, Drenthe. Voormalig burgemeestershuis nabij natuurgebied de Drentsche Aa. Ruim, statig, met fraaie tuin, buitenhaard en een zwembad met sauna in het koetshuis. Voor 20 personen, prijs op aanvraag.

't Raadhuis SluisRaadhuis bij Sluis, Zeeland. Groot vrijstaand huis met een enorme eetzaal met tafel voor twaalf personen en een keuken met bar. Maar ook met bruinleren banken en een gemetselde open haard. Geschikt voor 9 personen, 251 euro per nacht. (prijs is een indicatie).

www.aanzee.com/nl

Vakantiehuizen aan de Nederlandse kust.
Site voor de verhuur van vakantiehuizen in Nederland. Veel huizen zijn particulier eigendom. Hierdoor is elk vakantiehuis uniek en heeft elk huis zijn eigen charme. Het aanbod omvat luxe villa’s, gezellige appartementen, unieke vakantiehuisjes, vrijstaande woningen maar ook luxe tenten in de duinen. Alle vakantiehuizen zijn in Nederland gelegen, vooral aan de Nederlandse kust.

The islandThe Island Rietgedekte villa op een privé-eiland bij Broek op Langedijk in een Noord-Hollandse polder. Ruim, smaakvol ingericht en compleet met poolbiljart en een eigen sloep. Te midden van het Rijk der Duizend Eilanden bevindt zich dit privé-eiland van maar liefst 4600 vierkante meter. Voor 10 personen, 2.260 euro per week.

DuinuilDuinuil. Grote, moderne bungalow in de duinen van Callantsoog, Noord-Holland. Het helmgras loopt tot aan de grote ramen van vloer tot plafond. Ligging tegenover de strandopgang en net buiten het centrum. Ruim en compleet, inclusief een moderne houtkachel. Voor zes personen, 1360 euro per week.

WaterflowerWaterflower. Woonark van twee verdiepingen gelegen bij Oostknollendam in de Beemster. Fraai landelijk uitzicht vanuit de moderne en lichte bovenste etage met veel kleuraccenten (de eigenaresse is styliste). Met mooi weer is het heerlijk toeven op het terras en genieten van de langsvarende bootjes. Voor 6 personen, 1065 euro per week.

www.huureenhuisje.nl

Huur een Huisje richt zich op de huur van vakantiehuizen rechtstreeks van de eigenaar in Europa. Hier vindt je een kwalitatief hoogwaardige huizenaanbod met meer dan 2.000 vakantiewoningen in zo’ n 30 landen.

Luxe villa in LunterenLuxe villa bij Lunteren. Met oprijlaan, sauna, zwembad en nog veel meer welness apparatuur. Mooi gelegen op een ruim opgezet recreatiepark midden in de bossen op de Veluwe in het buitengebied van het plaatsje Lunteren. Met open haard maar negeer die megatelevisie. Geschikt voor zes personen. 845 euro voor drie nachten.

NeeritterGerenoveerde woonboerderij uit 1832 in het Limburgse Neeritter, vlakbij het stadje Thorn aan de Belgische grens. De eigenaren wonen er ook, u huurt de zogeheten suikerschuur. Ooit gebouwd als fruitopslag, nu een vakantiewoning voor 4 tot 8 personen met eigen ingang en overdekt terras. Wel een hoog B&B-gehalte. 350 euro voor twee nachten.

Baarse Schone te BaarschotVrijstaande vakantiewoning op recreatiepark Kempenbos tussen Eindhoven en de Belgische grens, in het dorpje Baarschot. Met sauna, whirlpool en bar. Het park grenst aan park ” Duc de Brabant” van Landal Greenparcs en er is een open verbinding. Er kan van alle faciliteiten van Landal gebruik gemaakt worden. Voor 8 personen, 625 euro voor drie nachten.

www.fijnopvakantie.nl

Kleine Schelpje Nes op AmelandKleine Schelpje Gerestaureerde commandeurswoning uit 1917 in het dorp Nes op Ameland. Heel authentiek , maar redelijk Spartaans ingericht. Met twee slaapkamers onder het puntdak. Voor 6 personen, tot 725 euro per week.

Buitenhuis Buiten Schoorlse DuinenBuitenhuis Buiten Bergen Modern vakantiehuis op het park Buiten Bergen aan de rand van de Schoorlse Duinen. Comfortabel, met twee slaapkamers boven en een buitenkeuken met barbecue. Voor 4 personen, tot 995 euro per week.

Duinland St MaartenszeeDuinland XL Twee grote, rietgedekte vakantiehuizen in St Maartenszee, Noord-Holland. Gebouwd in 2010, met veel luxe, waaronder een sauna. De huizen zijn met elkaar verbonden via een tussendeur, zodat twee families de boel kunnen afhuren. Voor 12 personen, tot 1.750 euro per week.

HET DEEL WAT HIERNA KOMT IN NOG IN AANBOUW.
MAAR STRUIN GEWOON ALVAST EEN BEETJE DOOR HET AANBOD HEEN.

www.gastvrijelandgoederen.nl

Havezate Laag ZuthemHavezate Den Alerdinck Op het landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Zwolle, zijn diverse woningen te huur. De Thorbeckewoning, de boswachterswoning, de rentmeesterswoning: allemaal karakteristieke vrijstaande huizen, met openslaande deuren en een cv plus houtkachel. Prijs op aanvraag bij F. Koning: Tel. 0529-40 81 05.

Haveke EefdeLandgoed ’t Haveke Fraai herenhuis uit 1860 met park in Engelse landschapsstijl in Eefde, Gelderland. Op de eerste verdieping zit een appartement voor twee personen. Het koetshuis is ingericht voor 6 personen. Prijs op aanvraag bij N. Von Wedel: Tel. 0575-51 32 82.

Landgoed Pijnenburg BaarnLandgoed Pijnenburg Daglonershuisjes met roodgroene luiken op een landgoed bij Baarn, naast Paleis Soestdijk. Gerenoveerd in 2012 en voorzien van moderne apparatuur. Prijs op aanvraag. Tel. 035-66 68 200.

Landgoed De Barendonk BeersLandgoed De Barendonk Op dit landgoed in Beers, ten zuiden van Nijmegen, kun je chic slapen in het statige voorhuis, maar ook in een slaapzak op een hooizolder. In de Vlaamsche Schuur passen 22 personen, boven de voormalige paardenstallen zit een zespersoons appartement, het koetshuis biedt ruimte aan 8 volwassenen. Prijs op aanvraag bij E. Hermanussen-Thijssen: Tel. 0485-321 551.

Landgoed Nederhoven BeegdenLandgoed Nederhoven Pittoresk kasteeltje in Beegden, nabij Roermond, met een vrij toegankelijk park vol eeuwenoude eiken. De bewoners hebben de paardenstallen verbouwd tot appartement voor 8 personen. Prijs op aanvraag bij J. van Basten Batenburg-Dahmen: Tel. 0475-573 164.