Restaurants Amsterdam overig

Brasserie van het Amstel hotel.

Een mooi alternatief voor het La Rive restaurant is de Brasserie. Als je tijdig reserveert kun je heerlijk aan de Amstel zitten. In de zomer kun je daar ook genieten van het prachtige terras, vooral als de zon goed schijnt. Ook al een de royal high tea geprobeerd ! super sfeer mooie producten, mooi servies met een hele aardige prijs/kwaliteit combinatie.

Professor Tulpplein 1 Amsterdam
Tel. 020 622 60 60
Amstel Hotel

MOS

MOSSchittende gerechten! Het zal met niet verbazen als dit restaurant met deze kunstwerkjes de volgende keer een Michelllin ster krijgt. Probeer een tafel aan het raam te reserveren want als je van uitzichten over het water (o.a. Eye) houdt zit je hier gebeiteld. 15 minuten lopen van Amsterdam CS.

IJdock 185 Amsterdam
Tel. 020 638 0866
www.mosamsterdam.nl/

Café-Restaurant Amsterdam

Café-Restaurant AmsterdamMooie grote hal in de grote oude machine kamer van de watertoren in Amsterdam west. Je kan er nog een van de grote overgebleven waterpompen. Door de grootte krijg je het gevoel in een brasserie, met eenvoudige maar duidelijke kaart, te dineren.

Watertorenplein 6 Amsterdam
Tel. 020-6822 666
www.caferestaurantamsterdam.nl

Blijburg (voor in de zomer)

BlijburgEen stukje strand op IJburg om in de zomer bij te bruinen.
Toplocatie, fijne muziek, ongedwongen sfeer, leuk publiek en gewoon relaxed.
Parkeren kan er in de regel.
Stel je navigatie in op “Muiderlaan 1001 Amsterdam”. Kijk op de website voor o.a. de agenda (optredens, yoga, workshops….), reserveren en routebeschrijving.

Pampuslaan 501 Amsterdam
tel. 020-4160330
www.blijburg.nl

Vuurtoreneiland

VuurtoreneilandVuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.

Vuurtoreneiland is intiem en kleinschalig van opzet, er is maar beperkt plek. Er is in de regel veel animo
voor de beschikbare plaatsen, en die zijn Vuurtoreneiland2daarom vaak snel uitverkocht.

Vertrek vanaf de Veemkade tegenover het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34 Amsterdam
Tel. niet mogelijk
http://vuurtoreneiland.nl

Hannekes Boom (vooral in de zomer)

hannekesboomEen plek waar het op een mooie zonnige dag heerlijk vertoeven is, aan 1 van de vele felgekleurde houten picknicktafels. Volop drukte, bij elkaar aanschuiven, geen probleem. Bij echt zomerweer, leggen de bootjes van passanten hier aan. Ook binnen is de sfeer relaxed en prima eten. Beperkte kaart, maar goede kwaliteit voor een prima prijs. Als de muziek van de DJ langzaam wat harder gaat, kan het zomaar op een gezellige feestje uitdraaien

Dijksgracht 4 Amsterdam
Tel. 020 4199820
www.hannekesboom.nl

Amsterdam Roest

Amsterdam RoestEen kleine hippie enclave, met een licht-creatieve relaxte vibe, beetje het midden tussen festival en vrijplaats. Er is een stadstrandje en in het café verkopen ze allerlei producten voor de borrel (kaas, olijfjes, pita brood, hummus etc). s’Avonds kan je ook lekker en niet duur eten uit de resto rode dubbeldekker. Een klein assortiment maar goede kwaliteit.

Jacob Bontiusplaats 1 Amsterdam
Tel. 020 – 3080283
www.amsterdamroest.nl

Pllek (vooral in de zomer)

OLYMPUS DIGITAL CAMERACreatieve hangout op de NDSM werf.
Meer een soort van container  met veel industriële elementen op het oude NDSM terrein, een prachtige locatie met uitzicht op het Centraal Station/Amsteredam en omgeving. Pllek is een tent voor hip en jong, want door de muziek (gedraaid door een DJ) kun je elkaar welhaast niet verstaan. Na tien uur gaan de tafels en stoelen aan de kant en wordt er gedanst. Mooi in de zomer met zonsondergang. Je kan er niet zwemmen. Met pondje vanaf Amsterdam CS.

TT Neveritaweg 59 Amsterdam
Tel. 020 – 2900 020
Pllek

Restaurant Mediamatic

Nou het was hier plantaardig eten. Dus we waren op het ergste voorbereid. Ha ha. We hadden een vijf gangen menu. Een gang was matig maar de andere gaan we waren zeer goed. Dus ik mag wel zeggen onverwachts erg lekker. Hangt uiteraard een beetje af van je smaak. En ik wilde ook wel eens wat meer weten van dat plantaardig eten…..

Je kan ook erg leuk in zo’n kas eten.

Zoek van te voren goed uit hoe je naar toe gaat.

Dijksgracht 6 Amsterdam

06-31903218

https://www.mediamatic.net/nl/ETEN